fbpx

Öka er synligheten på google genom sökmotoroptimering

UTNYTTJA SEO FÖR ATT VÄXA

Sökmotoroptimering, även kallad SEO, är Googles enda organiska metod för digital marknadsföring. Syftet är att synas högst upp vid Google sökningar utöver de betalda annonserna. SEO utförs med hjälp av en noggrann och djupgående analys av er målgrupps beteendemönster för att så precist som möjligt förutspå vilka ord just era kunder söker med oftast på Google. Detta leder i sin tur till bredare exponering, mer trafik till era plattformar och således fler kunder.

Kontakta oss för en kostnadsfri SEO analys om hur vi kan öka er trafik

Vi får dig att synas på google

VI JOBBAR STÄNDIGT MED ATT HJÄLPA FÖRETAGARE ATT SYNAS PÅ GOOGLE

1250+ sökord

Sökord i top 3

2500+ sökord

Sökord i top 10

5000+ sökord

Sökord i top 20

SYNS DU INTE SÅ FINNS DU INTE

Få nya kunder med hjälp av vår SEO

Sökmotoroptimering / SEO

Google är i särklass världens främsta sökmotor, därför är det vitalt för företag att manipulera sökresultat till ens fördel. Vem vill inte börja en sprint med tio meters försprång?

Hur gör vi detta?                                                          Jo, vi tar tillsammans med er fram en demografisk analys av era kunder matchat mot er uttalade målgrupp. Har ni ingen uttalad eller optimal målgrupp hjälper vi er att specificera denna. Vi ser sedan till att matcha allt innehåll på era plattformar mot denna demografiska grupp och med hjälp av väl beprövade tekniker optimerar vi slutresultatet in i minsta detalj. 

VILL DU VETA MER ELLER HAR FRÅGOR SÖKMOTOROPTIMERING?

DE VANLIGASTE FRÅGORNA OM SEO

Sökmotoroptimering även kallad SEO. Organiskt tillväxt på internet, genom att optimera ditt varumärke och hemsida lägger du grunden till hur väl du rankas i Googles sökmotorer. Denna rankingen sker genom Googles algoritmer, det är denna algoritms kriterier vi optimerar. Genom en väl genomförd SEO belönas man med en hög ranking vid Google sökningar, vilket i sin tur drastiskt ökar chanserna att hittas av nya kunder.

SEO är givetvis inget måste. Däremot är det någon av de viktigaste faktorerna för tillväxt i dagens digitala samhälle, med tanke på att det dagligen görs 8.5 miljarder sökning på Google och 90% av dessa lämnar aldrig första sidan.

SEO är en metod för att göra din hemsida mer tilltalande för Googles sökmotorer genom optimering. Dessa sökmotorerna drivs av algoritmer med inbyggda kriterier, din hemsida skannas av utefter dessa kriterier och ges en ranking. Faktorerna bakom en god SEO är många, men allt går ut på hur väl omtyckt Google anser att din hemsida är utav besökarna. I längden är SEO väldigt gynnsamt då du inte betalar för trafiken som kommer in med en god SEO.

Här är det många faktorer som spelar in, utan en fullständig analys är det svårt att identifiera det specifika problemet. Ett välkänt problem kan vara att din hemsida är ny och har inte byggt upp tillräcklig auktoritet för att konkurrera ut de eftertraktade sökorden. Ett annat problem kan vara att ditt content på hemsidan inte är tillräckligt relevant eller saknar djupgående analys eller kvalitet jämfört med de sidor som rankas för det sökordet besökaren söker på.

Redan inom två veckor kommer du se en markant förbättring. Sedan beror det självklart på vilka mål du har med din SEO och hur konkurrenskraftig marknaden är. Men generellt sätt så brukar det ta upp till 4 månader för att man ska kunna se tydliga resultat på ROI. En stor fördel med Organisk trafik är att det inte finns något tak, det finns alltid mer trafik att hämta.

Det vanligaste är att anlita en professionell SEO byrå så att arbetet görs rätt. Kostnaden för arbetet skiljer sig från fall till fall. Olika branscher kräver olika strategier, vilket innebär att det tar olika lång tid. Konkurrensen är också en viktigt faktor i kostnaden, är det en konkurrenskraftig bransch så krävs det mer arbete. Man får en offert efter att SEO-byrån analyserat din marknad och hur mycket arbete det kommer att krävas. 

Vi tror att allt är möjligt! Du kan absolut göra SEO själv, men det är viktigt att vara medveten om att det kostar pengar och tar lång tid att lära sig. Trial and error metoden brukar vara den lättaste att använda sig av. Det kommer krävas många försök och många misslyckanden för att lyckas med en bra SEO. Det är viktigt att känna till nyckelmetoderna, analys, teknisk SEO, on-page SEO och off-page SEO för att lyckas.

Sökorden måste väljas noggrant och kräver en analys av marknaden. Det betyder att du ska vara medveten om vilka ord som kunden söker på och att hemsida anses vara lämplig. De rätta sökorden kan vara svåra att träffa rätt på från första början och kan ibland ta längre tid att hitta. Därför krävs det erfarenhet och kunskap för att kunna jobba sig fram till de bästa sökorden

För det mesta så kommer SEO och annonserna att jobba tillsammans för att ge dig ett bra resultat. Men generellt sätt så är SEO den metod som ger dig mer avkastning, just eftersom SEO är långsiktigt och kommer att gynna ditt företag i det långa loppet. Detta innebär såklart inte att SEO är billigt och enkelt, sökmotoroptimering kräver både tid och resurser.

digitalt världsklot
digitalt världsklot logotyp för reklam

Let's shoot for the stars!

Är du intresserad av att synas på Google och har du frågor angående processen eller är redo för uppskjut i den digitala världen redan nu, vänligen fyll i några rader i formuläret eller maila oss på info@designarrivals.com så hör vi av oss inom kort!

digitalt världsklot
digitalt världsklot logotyp för reklam