fbpx

TikTok Ads

Annonsera på TikTok

Tik-Tok har en väldigt effektiv “Ads-manager”. Detta marknadsföringsverktyg kan effektiviseras och finjusteras på många parametrar för att nå ut till just er målgrupp. Tik-Tok används idag av närmare 1/8 av jordens invånare och är således en extremt bra plattform att marknadsföra på. Läs mer här

Vad är skillnaden mellan
inlägg och ADS?

Vanliga inlägg brukar kallas för organiska inlägg. Annonserade inlägg är då inte organiska, utan märks som “Annons”. Fördelen med att annonsera på TikTok är att dessa inlägg får en extra push och kommer då synas för fler potentiella kunder.

Vi Hjälper Dig Med

Steg 1:
Välja kampanjmål

Ni bestämmer över er annonskampanj – Design Arrivals ser till att det blir rätt. Stegen i en annonskampanj kan verka simpla och uppenbara, det är de också. Det är dock inte stegen var för sig som är nyckeln till en hög konverteringsgrad, det är en väl avvägd kombination av vardera steg och deras påverkan på konsumenten som leder till stor framgång. För att förklara en annonskampanj kör vi den gamla goda fiskehistorian.

tiktok ads / annonsera på tiktok
tiktok ads / annonsera på tiktok

Ut kastar vi draget, långt och stadigt!

Först och främst vill man med en annonskampanj väcka intresse, detta kallas på branschspråk att “skapa medvetenhet”. Här förklarar ni vad, varför, vem och var. 

  • Vad säljer du?
  • Varför är ni bättre än konkurrenterna och varför behöver just den kunden specifikt er produkt?
  • Vem kommer att dra nytta av din produkt?
  • Var kommer man i kontakt mer er / kan köpa er produkt?

Fisken ser ditt drag glimra av solstrålarna som brutit vattenytan, nu gäller det att få napp!

Nästa steg handlar om intresse, på lite olika sätt. De som verkligen inte är intresserade har redan klicka bort från er reklam, därför är det extra viktigt att i detta steg bibehålla det redan befintliga intresset samt stärka det ytterligare. Detta kan göras på oändligt många sätt och görs oftast i kombination med uppmaningar i stil med “du borde / gör så här / klicka bara här för att”

Nu har du fisken på kroken! Se nu till att veva lugnt och försiktigt, närmare och närmare håven.

Steg tre; övervägande. Det är i detta steg kunden tänker “Hmm… jag tror ändå detta passar mig”, det är dock även i just detta steg kunden jämför dig med konkurrenterna.

Därför skapar vi nu förtroende! Förklara vad personen får ut av just ditt företag och er produkt, visa på ömhet och empati, visa vad det är som gör er produkt till den bästa på marknaden – varför ska de välja er? Det är ofta det lilla extra som utmärkt kundvård, efterhantering eller support som gör att man vinner en kund i dagens konkurrenskraftiga, digitala värld.

Nu ska fisken ner i håven! Det är dock också här du lossar kroken…

Konvertering, det kanske absolut viktigaste och egentligen hela syftet med en marknadsföringskampanj – göra en spekulant till kund. 

Det är i detta steget du får dem att ladda ned din app, skriva i sin mailadress eller till och med ta upp betalkortet. För att “seal the deal” kan det vara bra att dra nytta av “just nu får du” eller “endast för dig”. Se till att ge kunden något utöver din produkt, en liten goodiebag. Kanske får man extra valuta i ditt spel, en månads gratis prenumeration eller till och med en gratisprodukt.

Medvetenhet

Om ditt företag vill nå ut till många online så är medvetenhet ett bra val. Dina annonser kan nå ut till en ny målgrupp eller vara anpassade så att de endast visas för personer som kan tänkas vara intresserade av din produkt/tjänst.

Konvertering

Konvertering är en kategori som är till för målgruppen som man önskar ska genomföra det slutgiltiga målet, exempelvis ett köp. I denna kategori finns tre olika målsättningar, beroende på var man önskar att målgruppen ska genomföra sin konvertering.

“Konverteringar” kan du använda ihop med Facebookpixeln för att kunna optimera dina annonser beroende på hur de presterar på din hemsida. “Katalogförsäljning” används ofta för att visa produkter direkt ur din produktkatalog på Facebook. “Butikstrafik”, om du önskar att målgruppen ska genomföra sitt köp i en fysisk butik är denna målsättning passande då du med den kan visa dina annonser för folk i närheten.

Övervägande

I denna kategorin finns sex olika målsättningar som är menade att bli valda utifrån hur du vill att målgruppen ska bli bekant med ditt varumärke. “Trafik” är passande om du vill att besökaren ska skickas vidare till en hemsida för mer information.“Interaktion” är lämpligt om du önskar att din målgrupp ska engagera sig i innehållet i fråga, detta kan göras genom att exempelvis låta målgruppen tycka till om inlägget. “Appinstallation” används när ditt mål är att målgruppen ska installera en app.“Videovisningar” används när du vill förmedla information genom en video. “Leadgenerering” är passande om du har som mål att samla e-mailadresser, ofta används detta när man vill skicka ut nyhetsbrev. “Meddelanden” är passande om du önskar att målgruppen ska kontakta dig genom att skicka meddelanden.

Steg 2:
Målgrupp

När du väljer att annonsera på Tiktok och det kommer till val av målgrupp, så kan du välja vem du vill nå, samt när och var. Det är också viktigt att faktorer som kön, ålder och geografi tas i åtanke. Det går också att anpassa kampanjen efter målgruppens intressen och livssituation. Design Arrivals hjälper dig att träffa rätt genom insamlad data.

tiktok ads / annonsera på tiktok
digital marknadsföring sociala medier
digital bubbla

Steg 3:
Skapa annonser

Här skapar du själva annonsen. Det är viktigt att anpassa både bild, video samt text så att det uppfyller dina uppsatta mål. Annonsen ska vara anpassad för den målgrupp du valt, du bör också alltid skapa flera annonser som skiljer sig lite åt för att sedan avgöra vilken som träffar bäst.

digital bubbla
digital bubbla

Steg 4:
Publicera

När du väl satt ett kampanjmål, matchat mot din budget, identifierat målgruppen och skapat innehåll så är det dags att publicera din annonskampanj. När kampanjen väl är publicerad hjälper vi dig att analysera och bryta ned viktig data för att ständigt kunna optimera er kampanj.

Let's shoot for the stars!

Har du frågor gällande att annonsera på TikTok eller är redo för uppskjut i den digitala världen redan nu, vänligen fyll i några rader i formuläret eller maila oss på info@designarrivals.com så hör vi av oss inom kort!